Dromenmakertjes Website

Over ons


De 1000 dromenmakertjes helpen niet alleen om de kinderen weer rustig te laten slapen en heerlijk te laten dromen. Zij komen door middel van dit prentenboek ook in actie voor de strijd tegen kinderkanker en voor het verzamelen van geld ten behoeve van het zo hard nodige onderzoek.

Dromenmakertjes Website

De auteur

Liesbeth Coppens

Op 6-jarige leeftijd begon ik piano te spelen. Er ging een wereld voor me open. Ik genoot van de manier waarop muzikale klanken erin slaagden te vertalen wat ik voelde of dacht. Ik genoot van de manier waarop zij mij telkens weer met nieuwe ogen naar de wereld leerden kijken. Later, toen ik op het gymnasium in aanraking kwam met poëzie, ontdekte ik dat deze vorm van taal in staat was hetzelfde te doen.

Ik besloot eerst Nederlandse taal- en letterkunde te gaan studeren aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Kort daarna deed ik toelating voor de hoofdvakken piano en zang aan het ARTEZ- conservatorium.

Sinds de afronding van mijn opleidingen leg ik mij toe op het overbrengen van mijn passie voor muziek en taal. Ik geef les en ben daarnaast dirigent bij verschillende koren. De verwondering die ik als kind al voelde en die sindsdien mijn drijvende kracht is gebleven probeer ik door te geven aan mijn leerlingen.

Dat ik uiteindelijk besloten heb om een deel van mijn teksten naar buiten te brengen, heb ik te danken aan mijn ontmoeting met Anne-Marie. We schrijven en schilderen simultaan, voelen en vullen elkaar aan.

www.liesbethcoppens.nl


Dromenmakertjes Pers (c) Coppens/Somers
Dromenmakertjes Pers (c) Coppens/Somers
Dromenmakertjes Pers (c) Coppens/Somers
Dromenmakertjes Pers (c) Coppens/Somers

Bekijk ook onze kleurplaten, beluister de muziek, en doe leuke ideeën op bij ons lesmateriaal.


De illustrator

Anne-Marie Somers

Ik teken en schilder al zolang ik me kan herinneren. Mijn moeder vertelde me altijd dat ik begon te tekenen vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden. Op de middelbare school maakte ik meestal geen traditionele aantekeningen: wie mijn geschiedenisschriftje terug zou vinden, zou verrast worden door tekeningen van historische gebeurtenissen in plaats van jaartallen en letters.

Op mijn 16e verkocht ik mijn eerste werk aan een galerie in Den Bosch, mijn geboortestad. Het ging om een verzameling pentekeningen.

Na de middelbare school ging ik dan ook studeren aan St. Lucas in Boxtel waarna ik akte tekenen volgde in Den Bosch.

Na de geboorte van mijn kinderen richtte ik me aanvankelijk hoofdzakelijk op het moederschap, maar vanaf 2004 heb ik mijn passie weer opgepakt. Sindsdien schilder ik in veel verschillende stijlen en met veel verschillende technieken. Daarbij ben ik steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Sinds Liesbeth en ik elkaar hebben leren kennen, ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op het maken van illustraties. Ik geniet intens van de lichthartigheid die in dit werk zit.

www.artbysomers.com